ForumGez.Com

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Yemek tariflerinin paylaşıldığı bölüm.


Portakal kabuğu reçeli

Yemek tariflerinin paylaşıldığı bölüm.


 
NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 1222 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.

 
Seçenekler Stil
Alt 19.Mayıs.2020, 20:05   #1
DurumuÇevrimdışı
Amookie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 2
Üyelik tarihi: 18.Mayıs.2020
Şehir: 34 İstanbul
Mesaj Sayısı: 860
Konu Sayısı: 548
Beğendikleri: 52
Alınan Beğeni: 93
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Portakal kabuğu reçeli

MALZEMELER
5 adet portakalın kabuğu

7 su bardağı tozşeker

İki buçuk su bardağı su

2-3 adet karanfil

1 adet limon

1 adet yıldız anason

YAPILIŞI
Portakal kabuklarını küçük küpler halinde doğrayıp, günde iki kez suyunu değiştirerek 3 gün suda bekletin. Suyunu süzüp üzerine temiz su ilave edin, kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Yeniden süzüp kenara alın. Şurup için tozşeker ve suyu kıvam alana dek kaynatın. İçine portakal kabuklarını ve karanfilleri ilave edip kaynatın. Limon suyu ve yıldız anason ekleyip bir taşım mdaha kaynatın. Ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkarın. Ilık veya soğuk servis yapın.

PÜF NOKTASI
Bu reçeli yaparken 3-4 gün beklemek istemiyorsanız portakal kabuklarını kaynatın ve suyunu süzün. Aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayıp, acısını alın. Daha sonra kaynar haldeki şuruba ilave edip, 2-3 dakika kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın.






  Alıntı
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı