|
|
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() |
![]()
Ayva lokumu tarifi
- MALZEMELERİ - *** 4 adet ayva *** 1 adet çubuk tarçın *** 2-3 yaprak hibiskus *** 1 su bardağı toz şeker *** 1 su bardağı fındık *** Su - HAZIRLANIŞI - - Ayvaların kabuklarını soyup iri doğrayın ve bir tencereye alın - Hibiskus ve çubuk tarçını ekleyin - Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve 35-40 dakika haşlayın - Hibiskus ve çubuk tarçını tencereden çıkarın - Ayvaları geniş bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin - Ayvaları tekrar tencereye alarak macun kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika daha kaynatın - Şekeri ilave edip şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin - Fındıkları mutfak robotundan geçirip un haline getirin ve ayvalara ilave edip ocaktan alın - Ayvaları dikdörtgen cam bir kalıba dökün - Bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin - Üzerini streç filmle sarıp en az bir gün buzdolabında bekletin - Kare dilimleyip servis yapın. ![]() ![]() |
Alıntı
|
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Bağışıklık Güçlendirecek 7 İçecek Tarifi | Amookie | İçecek ve Kokteyler | 0 | 20.Mayıs.2020 03:42 |
Bamyalı Tavuk Tarifi | Ozge | Et-Tavuk ve Balık Yemekleri | 0 | 20.Mayıs.2020 00:49 |