ForumGez.Com

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Salatalar


biberli ekmek ve nohut salatası


 
NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 1291 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.

 
Seçenekler Stil
Alt 20.Mayıs.2020, 00:47   #1
DurumuÇevrimdışı
Administrator
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 6
Üyelik tarihi: 19.Mayıs.2020
Şehir:
Mesaj Sayısı: 448
Konu Sayısı: 114
Beğendikleri: 0
Alınan Beğeni: 28
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart biberli ekmek ve nohut salatası

malzemeler:

2 adet ekmek hamuru
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
yarım yemek kaşığı salça
pulbiber
150-200g beyaz peynir
susam

hazırlanması:

büyük yuvarlak borcamı yağlayın. 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın. yayarken hamur geri ortada toplanabilir. siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin. açık kalan yerler olursa sorun değil kabarınca çok belli olmayacak.
fırını 200C'ye getirin. yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. pulbiberi ve ezilmiş peyniri ekleyin. (peynirin bir ölçüsü verilmemişti ben de kahvaltı tabağındaki bütün peyniri ekledim). altını kapatıp susamı ekleyin. bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın. (isterseniz benim gibi tekrar üstüne susam serpebilirsiniz.)
borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin. yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak. süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz.

  Alıntı
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı