|
|
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() |
![]() ![]() Perdeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler İçi İçin: *1 paketfiliz-logo-sonSpaghetti Makarna *2 yemek kaşığıtereyağı *2,5 su bardağıtavuk suyu *2 adethaşlanmış tavuk budu *2 yemek kaşığıdolmalık fıstık *2 yemek kaşığıkuş üzümü(ıslatılmış) *1 çay bardağıkabuksuz badem *1/2 çay kaşığıtuz *1/2 çay kaşığıtoz kırmızı biber *1/2 çay kaşığıkarabiber *1/4 çay kaşığıyenibahar Kalıp İçin: 2 yemek kaşığıtereyağı 1 çay bardağıkabuksuz badem(ıslatılmış) Hamuru İçin: 2 adetyumurta 3 yemek kaşığıyoğurt 1/2 çay bardağızeytinyağı 1 çay bardağıtuz 3 su bardağıun Perdeli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? 1.)Makarnayı kaynar, bol tuzlu suda 6 dakika haşlayıp süzün. 2.)Hamur için derin bir kap içerisinde yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendirin. 3.)28 santimetrelik kelepçeli kalıbı, oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayın. Kabuğu soyulmuş bademleri dizin ve kalıbı buzdolabında dinlendirin. 4.)İç harç için derin ve büyük bir tava içerisinde, tereyağında bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun. 5.)Tavaya haşlanmış tavukları ve baharatları ekleyip kavurma işlemine devam edin. 6.)Son olarak tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. 7.)Tavaya haşlanmış makarnaları da ekleyip sosu çekene kadar orta ateşte karıştırın. Kuş üzümlerini de ekleyip iç harcı ocaktan alın. 8.)Tezgahınızı hafifçe unlayın ve hamuru tezgaha alın. Biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya bölün. 9.)Büyük parçayı bir oklava ya da merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında açıp buzdolabında beklettiğiniz kalıba alın. 10.)Hamurun kenarlarının ve tabanının oturması için elinizle hafifçe bastırın ve kenarlardan artan parçaları bıçak ya da elinizle koparıp alın. 11.)İç harcı hamurun üzerine kat kat, malzemeler eşit oranda dağılacak şekilde yerleştirin. 12.)Kalan küçük hamuru da açıp kalıbın üstüne yerleştirin. Fazla parçaları içe doğru katlayıp hamuru mühürleyin. 13.)200 derecede önceden ısıtılmış fırında perdeli makarnayı kızarana kadar, 20 - 25 dakika pişirin. 14.)Pişen makarnayı, kelepçeyi açıp büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. |
Alıntı
|
Etiketler |
makarna, perdeli, tarifi |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
Soğan Pidesi Tarifi | zeusopel | Hamur İşleri | 0 | 27.Ekim.2020 20:12 |
Pizza Patates Tarifi | Destina | Sebze Yemekleri | 2 | 02.Temmuz.2020 13:09 |
Fındıklı Baklava Tarifi - Fındıklı Baklava Tarifi Videosu - Videolu Tarifler | Amookie | Videolu Yemek Tarifleri | 0 | 26.Mayıs.2020 19:28 |
Kadayıf Tatlısı Tarifi - Kadayıf Tatlısı Tarifi Videosu - Videolu Tarifler | Amookie | Videolu Yemek Tarifleri | 0 | 26.Mayıs.2020 19:24 |
Bamyalı Tavuk Tarifi | Ozge | Et-Tavuk ve Balık Yemekleri | 0 | 20.Mayıs.2020 00:49 |