ForumGez.Com

 

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Pilav ve Makarnalar


Perdeli Makarna Tarifi


Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27.Ekim.2020, 20:14   #1
DurumuÇevrimdışı
Üye
zeusopel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 108
Üyelik tarihi: 12.Eylül.2020
Şehir: 53 Rize
Mesaj Sayısı: 30
Konu Sayısı: 24
Beğendikleri: 1
Alınan Beğeni: 2
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Perdeli Makarna Tarifi




Perdeli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
İçi İçin:
*1 paketfiliz-logo-sonSpaghetti Makarna
*2 yemek kaşığıtereyağı
*2,5 su bardağıtavuk suyu
*2 adethaşlanmış tavuk budu
*2 yemek kaşığıdolmalık fıstık
*2 yemek kaşığıkuş üzümü(ıslatılmış)
*1 çay bardağıkabuksuz badem
*1/2 çay kaşığıtuz
*1/2 çay kaşığıtoz kırmızı biber
*1/2 çay kaşığıkarabiber
*1/4 çay kaşığıyenibahar

Kalıp İçin:
2 yemek kaşığıtereyağı
1 çay bardağıkabuksuz badem(ıslatılmış)

Hamuru İçin:
2 adetyumurta
3 yemek kaşığıyoğurt
1/2 çay bardağızeytinyağı
1 çay bardağıtuz
3 su bardağıun

Perdeli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

1.)Makarnayı kaynar, bol tuzlu suda 6 dakika haşlayıp süzün.

2.)Hamur için derin bir kap içerisinde yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendirin.

3.)28 santimetrelik kelepçeli kalıbı, oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağlayın. Kabuğu soyulmuş bademleri dizin ve kalıbı buzdolabında dinlendirin.

4.)İç harç için derin ve büyük bir tava içerisinde, tereyağında bademleri ve dolmalık fıstıkları kavurun.

5.)Tavaya haşlanmış tavukları ve baharatları ekleyip kavurma işlemine devam edin.

6.)Son olarak tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.

7.)Tavaya haşlanmış makarnaları da ekleyip sosu çekene kadar orta ateşte karıştırın. Kuş üzümlerini de ekleyip iç harcı ocaktan alın.

8.)Tezgahınızı hafifçe unlayın ve hamuru tezgaha alın. Biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya bölün.

9.)Büyük parçayı bir oklava ya da merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında açıp buzdolabında beklettiğiniz kalıba alın.

10.)Hamurun kenarlarının ve tabanının oturması için elinizle hafifçe bastırın ve kenarlardan artan parçaları bıçak ya da elinizle koparıp alın.

11.)İç harcı hamurun üzerine kat kat, malzemeler eşit oranda dağılacak şekilde yerleştirin.

12.)Kalan küçük hamuru da açıp kalıbın üstüne yerleştirin. Fazla parçaları içe doğru katlayıp hamuru mühürleyin.

13.)200 derecede önceden ısıtılmış fırında perdeli makarnayı kızarana kadar, 20 - 25 dakika pişirin.

14.)Pişen makarnayı, kelepçeyi açıp büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

  Alıntı
 

Etiketler
makarna, perdeli, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Soğan Pidesi Tarifi zeusopel Hamur İşleri 0 27.Ekim.2020 20:12
Pizza Patates Tarifi Destina Sebze Yemekleri 2 02.Temmuz.2020 13:09
Fındıklı Baklava Tarifi - Fındıklı Baklava Tarifi Videosu - Videolu Tarifler Amookie Videolu Yemek Tarifleri 0 26.Mayıs.2020 19:28
Kadayıf Tatlısı Tarifi - Kadayıf Tatlısı Tarifi Videosu - Videolu Tarifler Amookie Videolu Yemek Tarifleri 0 26.Mayıs.2020 19:24
Bamyalı Tavuk Tarifi Ozge Et-Tavuk ve Balık Yemekleri 0 20.Mayıs.2020 00:49