ForumGez.Com

irc


Geri Git   ForumGez.Com > FG Kültür & Sanat Forumları > Eğitim - Öğretim Forumları > Meslek Tanıtımları


Beslenme ve Diyetetik


 
NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 1220 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.

 
Seçenekler Stil
Alt 19.Mayıs.2020, 20:05   #1
DurumuÇevrimdışı
Site Sahibi
Owner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 3
Üyelik tarihi: 18.Mayıs.2020
Şehir: 61 Trabzon
Mesaj Sayısı: 981
Konu Sayısı: 361
Beğendikleri: 357
Alınan Beğeni: 231
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: Cok Yorgun

Arrow Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik


Programın Amacı: Beslenme ve Diyetetik Programı, beslenme, diyetetik, toplu beslenme sistemleri ve toplum beslenmesi alanlarında temel dinamiklere ilişkin ileri düzeyde bilgi ve becerilerin yanında sağlıkla ilgili araştırma ve teknoloji kullanım yetkinliğine sahip, gelişime açık diyetisyenler yetiştirmeyi amaçlar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Beslenme ve diyetetik programında eğitimi süresince anatomi, fizyoloji, kimya, matematik, istatistik, psikoloji, sosyoloji derslerinin yanı sıra beslenme biyokimyası, beslenme ilkeleri ve besinler, mikrobiyoloji, kişisel ve toplumsal sağlık, aile planlaması, toplum beslenmesi ve beslenme hastalıkları epidemiyolojisi, besin kimyası ve analizi, ana-çocuk beslenmesi, kurum beslenmesi, besin kontrolü, yönetim ekonomisi alanlarında dersler verilir.

Gereken Nitelikler: Beslenme bilimi biyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji ve besin bilimi ile yakından ilgili bir alandır. Bu nedenle, beslenme ve diyetetik alanında çalışacak kişilerin doğa bilimlerine meraklı ve bu alanda iyi yetişmiş olmaları gerekir. Ayrıca sabırlı, başkaları ile işbirliği yapabilen, düşüncelerini başkalarına aktarıp onları etkileyebilen kimseler bu alanda başarılı olabilirler


Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler: Dört yıllık eğitimi başarı ile tamamlayanlara “”Diyetisyen”” unvanı verilir. Diyetisyen sağlık hizmetleri sınıfı içerisinde yer alır. Başarılı öğrenciler, beslenme ve diyetetiğin yanı sıra biyokimya, anatomi, fizyoloji, halk sağlığı ve metabolizma dallarında lisansüstü eğitime devam edebilirler. Diyetisyen; besini ve beslenmeyi en iyi şekilde bilen, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, var olan besin kaynaklarını ekonomik, sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan bir meslek grubu olup aynı zamanda bu konularda bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, hastalıklarda ve diğer özel durumlarda tıbbi ve cerrahi tedavilere uygun beslenme programı planlayan, eğitim veren, uygulatan ve izleyen yetkili tek meslek alanıdır.

Çalışma Alanları: Bölüm mezunları, Kamu / Özel Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumları, Okullar, Kreşler, Ana-Çocuk Sağlığı Merkezleri, Besin Pazarlama Hizmetleri, Zayıflama Merkezleri, Huzurevleri, Enteral-Parenteral Beslenme Destek Grupları, Onkoloji Üniteleri, Renal Bakım Üniteleri, Transplantasyon Üniteleri, Diyabet Üniteleri, Rehabilitasyon Üniteleri, Yemek Fabrikaları, Spor Kulüpleri Oteller, Deniz Ulaşım Hizmetleri, Hava Ulaşım Hizmetlerinde çalışma imkanına sahip olurlar.

  Alıntı
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı