ForumGez.Com

 

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri


Yumuşak Poğaça Tarifi


Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27.Ekim.2020, 20:14   #1
DurumuÇevrimdışı
Üye
zeusopel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 108
Üyelik tarihi: 12.Eylül.2020
Şehir: 53 Rize
Mesaj Sayısı: 30
Konu Sayısı: 24
Beğendikleri: 1
Alınan Beğeni: 2
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Yumuşak Poğaça Tarifi



Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
*1 çay bardağıılık süt
*1 çay bardağıılık su
*2 yemek kaşığı (tepeleme)yoğurt
*1/2 çay bardağısıvı yağ
*2 adetyumurta beyazı
*3 tatlı kaşığıtoz şeker
*1 tatlı kaşığıtuz
*1 paketkuru maya
*8 çay bardağıun
*75 gr.oda sıcaklığında tereyağı

Arası için:
*200 grambeyaz peynir

Üzeri için:
*2 adetyumurta sarısı
*1 yemek kaşığısüt
*1/2 çay bardağısusam ve çörek otu karışımı

Yumuşak Poğaça Tarifinin Püf Noktası
Unu ilave ederken azar azar ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun, kullanacağınız un miktarı, kullandığınız unun markasına ve kalitesine göre farklılık gösterebilir.

Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.Minik bir tencere içine bir çay bardağı su, bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağı ocakta ılık olacak şekilde ısıtalım. Sıcak olmamasına lütfen dikkat edin. Sıcak olursa hamurunuz kabarmaz.

2.Ilık karışımı karıştırma kabına dökün. 2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın.

3.Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp elinizle biraz yoğurun.

4.Tam bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağ ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur sakız gibi bir kıvama ulaşana kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun ve yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın.

5.Hamur kabarınca, biraz karıştırıp ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın.

6.Hamurun havasını çıkarttıktan sonra elinizle parçalarak koparın ve yuvarlayarak mutfak tezgahına alın. Yuvarladığınız bezeleri ellerinizle açarak ortasına peynir harcınızı yerleştirin ve bohça gibi katlayın.

7.Elleriniz arasında son kez yuvarladıktan sonra bir pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsi mayası için 30 dakika bekletin. Hamurlar iki kat kabarınca hamurunuz mayalanmıştır.

8.İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ekleyin ve güzelce çırpın.

9.Poğaçaların üzerine sürün. Daha sonra üzerine isterseniz susam, isterseniz çörekotu, isterseniz her ikisini serpin.

10.Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

11.Fırından çıkardıktan sonra çabuk soğuması için bir tel üzerine alabilirsiniz. Afiyet olsun.

  Alıntı
 

Etiketler
poğaça, tarifi, yumuşak

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Soğan Pidesi Tarifi zeusopel Hamur İşleri 0 27.Ekim.2020 20:12
Pizza Patates Tarifi Destina Sebze Yemekleri 2 02.Temmuz.2020 13:09
Fındıklı Baklava Tarifi - Fındıklı Baklava Tarifi Videosu - Videolu Tarifler Amookie Videolu Yemek Tarifleri 0 26.Mayıs.2020 19:28
Kadayıf Tatlısı Tarifi - Kadayıf Tatlısı Tarifi Videosu - Videolu Tarifler Amookie Videolu Yemek Tarifleri 0 26.Mayıs.2020 19:24
Bamyalı Tavuk Tarifi Ozge Et-Tavuk ve Balık Yemekleri 0 20.Mayıs.2020 00:49