ForumGez.Com

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri


Soğan Pidesi Tarifi


 
NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 1067 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.

 
Seçenekler Stil
Alt 27.Ekim.2020, 20:12   #1
DurumuÇevrimdışı
Üye
zeusopel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 108
Üyelik tarihi: 12.Eylül.2020
Şehir: 53 Rize
Mesaj Sayısı: 30
Konu Sayısı: 24
Beğendikleri: 1
Alınan Beğeni: 2
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Soğan Pidesi Tarifi




Soğan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağısüt
*1 su bardağısu
*1 paketinstant maya (10 gram)
*1 çay bardağısıvı yağ
*1,5 tatlı kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
*- aldığı kadarun
*10 yemek kaşığısıvı yağ( yufkaların üzeri için)

İç Malzemesi için:
*6 adetsoğan(doğranmış)
*3 adetdomates(rendelenmiş)
*1 yemek kaşığıdomates salçası
*1/2 demetmaydanoz(kıyılmış)
*1,5 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
*1 çay kaşığıkarabiber
*2 yemek kaşığısıvı yağ

Üzeri İçin:
*2 yemek kaşığıyoğurt
*1 yemek kaşığısıvı yağ
*1 adetyumurta


Soğan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

1.Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Isıtılmış tavada sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar pişirin.

2.Salçayı ve ardından domates rendesini ekleyip orta ateşte pişirin.

3.Tuz ve karabiberi de eklenen iç harcı ocaktan almadan önce maydanozu ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

4.Hamur için bir kapta tüm malzemeleri yoğurun ve 30 dakika mayalamaya bırakın.

5.Mayalanan hamuru unlu tezgaha alın ve 5 eşit beze olacak şekilde bölün.

6.Bezeleri tepsinizin büyüklüğüne göre açın.

7.Açtığınız yufkaların üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün.

8.3 adet yufkayı tepsinize yerleştirin.

9.İç harcın tam altında olacak dördüncü yufkayı hamur olmaması için 170 derecede 7 dakika kadar ayrı bir tepside fırınlıyoruz.

10.Fırınlanan yufkayı diğer üç yufkanın üzerine koyduktan sonra iç harcı yufkanın her yerine yayıyoruz.

11.Son yufkayı da harcın üzerine güzelce yerleştirdikten sonra bir kapta çırptığınız yoğurt, sıvı yağ ve yumurta karışımını yufkanın üzerine iyice yayın.

12.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.

13.Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika dinlendirin ve servis edin.

  Alıntı
 

Etiketler
pidesi, soğan, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Pizza Patates Tarifi Destina Sebze Yemekleri 2 02.Temmuz.2020 13:09
Fındıklı Baklava Tarifi - Fındıklı Baklava Tarifi Videosu - Videolu Tarifler Amookie Videolu Yemek Tarifleri 0 26.Mayıs.2020 19:28
Kadayıf Tatlısı Tarifi - Kadayıf Tatlısı Tarifi Videosu - Videolu Tarifler Amookie Videolu Yemek Tarifleri 0 26.Mayıs.2020 19:24
Krem karamel tarifi Amookie Tatlılar 0 21.Mayıs.2020 06:08
Bamyalı Tavuk Tarifi Ozge Et-Tavuk ve Balık Yemekleri 0 20.Mayıs.2020 00:49