ForumGez.Com

irc


Geri Git   ForumGez.Com > FG Kültür & Sanat Forumları > Günün Herşeyi > Günün Yemeği


Günün yemeği 21 Temmuz Salı


 
NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 1159 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.

 
Seçenekler Stil
Alt 21.Temmuz.2020, 09:40   #1
DurumuÇevrimdışı
Site Sahibi
Owner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 3
Üyelik tarihi: 18.Mayıs.2020
Şehir: 61 Trabzon
Mesaj Sayısı: 981
Konu Sayısı: 361
Beğendikleri: 357
Alınan Beğeni: 231
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: Cok Yorgun

Post Günün yemeği 21 Temmuz Salı

Macar kebabı tarifi




Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 adet muskat cevizi rendesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gram dana kuşbaşı eti
4 diş sarımsak(dilimlenmiş)
1 su bardağı bezelye
2 adet domates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı su
1 adet patates(küp doğranmış, kızartılmış)
2 adet patlıcan(küp doğranmış, kızartılmış)
1,5 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş)
Patlıcandan patatese, kuşbaşı etten domates ve bezelyeye, içinde birbiriyle uyumlu öyle nefis malzemeler bir arada ki bir dilimiyle doyursa bile yine de yemeye devam etmek isteyeceğiniz bir tat o.

Nasıl Yapılır?

Bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı aktarın, üzerine un ilave edip kavurmaya başlayın. Ardından üzerine sürekli karıştırarak azar azar sütü ilave edin ve kıvam alana dek güzelce karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca içine tuz, karabiber ve muskat rendesini de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. İçine sıvı yağ aktardığınız başka bir tavada da etleri kavurmaya başlayın. Kavrulmaya başlayan etlerin içine önce sarımsakları, sonra bezelyeleri, sonra da domatesleri ilave edin. Karışımı tuz ve karabiberle lezzetlendirin, yarım su bardağı kadar da su ekleyip su buharlaşana, etler pişene dek pişirmeye devam edin. Ardından hazırladığınız bu et yemeğini bir fırın tepsisine aktarın. İçine önceden kızarttığınız patates ve patlıcanları da ekleyip güzelce karıştırın. Son olarak karışımın üzerine hazırladığınız beşamel sosu gezdirip en üst kısmına da kaşar peynirlerini yayın ve 185 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.






  Alıntı
 

Etiketler
günün, salı, temmuz, yemeği

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Günün Şiiri 21 Temmuz Salı Günü Owner Günün Şiiri 0 21.Temmuz.2020 09:35
21 Temmuz Salı Günün Ayeti Owner Günün Ayeti 0 21.Temmuz.2020 05:07
21 Temmuz Salı Günün Şarkısı Owner Günün Şarkısı 0 21.Temmuz.2020 05:05
Günün Yemeği 29.05.2020 Furkan Günün Yemeği 0 29.Mayıs.2020 10:12
Günün Yemeği 26.05.2020 Furkan Günün Yemeği 0 26.Mayıs.2020 19:11