ForumGez.Com

 

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et-Tavuk ve Balık Yemekleri


Bamyalı Tavuk Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20.Mayıs.2020, 00:49   #1
DurumuÇevrimiçi
Genel Sorumlu
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 6
Üyelik tarihi: 19.Mayıs.2020
Şehir:
Mesaj Sayısı: 440
Konu Sayısı: 127
Beğendikleri: 0
Alınan Beğeni: 26
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Bamyalı Tavuk Tarifi

Bamyalı Tavuk

Bamyalı Tavuk için Malzemeler:
1 adet piliç
500 gr. bamya
1/4 bardak elma sirkesi
3 çorba kaşığı tereyağ
1 ortaboy soğan
1 diş sarmısak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 limon suyu
2 bardak tavuk suyu

Bamyalı Tavuk Tarifi
Bamyaların baş kısmını külah biçiminde kesin. Yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencereye koyun. Su, tuz ilave edip harlı ateşte bir taşım kaynatıp indirin. Üzerine bir bardak soğuk su gezdirin. Kevgire alın. Diğer tarafta pilici ütüleyip, yıkadıktan sonra, altı parçaya bölün. Soğanı halka halka doğrayın Sarmısağı incecik kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin ve halka halka doğrayın. Büyük bir tencereye tereyağını koyun, orta hararetli ateşte eritin. Yağ eriyince tavuk parçalarını ekleyip alt üst ederek nar gibi kızartın. Soğan ve sarmısağı ilave edin. Bir dakika daha pişirin. Elma sirkesini ilave edip üç dakika daha pişirin. Piliçlerin üzerine bamyaları düzgün bir şekilde dizin. Tuz ve biber serpin, limon suyunu ve tütün tavuk suyunu ilave edin. Hafif ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak sıcak ikram ediniz.

  Alıntı
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı