ForumGez.Com

 

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Et-Tavuk ve Balık Yemekleri


Kremalı tavuk sote tarifi


Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28.Ekim.2020, 00:43   #1
DurumuÇevrimdışı
Üye
zeusopel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 108
Üyelik tarihi: 12.Eylül.2020
Şehir: 53 Rize
Mesaj Sayısı: 30
Konu Sayısı: 24
Beğendikleri: 1
Alınan Beğeni: 2
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Kremalı tavuk sote tarifi



Malzemeler

*750 gram tavuk göğsü ( dilerseniz kalça kısmından da kullanabilirsiniz.)
*3 tane çarliston biber
*1 - 2 tane kırmızı dolmalık biber (tercihen)
*3 çorba kaşığı sıvıyağ
*1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
*200 ml süt kreması (1 paket)
*1’er çay kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik
Tuz
*1 çay kaşığı hardal (dilerseniz çıkarabilirsiniz.)
*Çok az köri
Püf noktalar, servis ve pişirme önerileri

1- Eğer 200 ml krema fazla geliyorsa veya kremanın yeterli olup olmadığından emin değilseniz, şu şekilde anlayabilirsiniz. Kremayı tavukların üzerine yavaş yavaş dökün. Tavuklarınızın tamamı kremaya bulandığında, yeterli miktara gelmişsiniz demektir.

2- Dilerseniz servis sırasında kremayı süzerek servis edebilirsiniz ancak o zaman tüm baharatları ve aromayı kremasında bırakmış olursunuz.

3- Kremalı tavuk soteyi servis ederken fesleğen yaprakları veya maydanoz kullanabilirsiniz.

4- Eğer damak zevkinize uyarsa konserve mısır da kullanabilirsiniz. Kremayla müthiş bir lezzet sağlar.

5- Servis ederken yanında pirinç pilavı veya patates kızartması kullanabilirsiniz. Salata da oldukça yakışacaktır.

Yapılışı

1- Derin, teflon bir tavaya (yanmaz, yapışmaz başka bir tava da olabilir.) sıvı yağı koyun. Yağ kızınca küp küp doğradığınız soğanları ekleyin. Rengi pembeleşinceye kadar kavurun.

2- Jülyen doğradığınız tavukları tavaya ekleyin. Soğanla beraber kızgın yağda 2–3 dakika kavurun. Daha sonra tavayı kapakla kapatın. Tavuklar suyunu salacaktır. Saldığı suyu çekene kadar pişmesini bekleyin. Suyunu çekince ocağın altını kısın.

3- Ocağın altını kıstıktan sonra tereyağını ekleyin.

4- Tereyağı tamamen eriyince jülyen doğradığınız biberleri de tavaya ekleyebilirsiniz. Biberleri ekledikten sonra da 3–4 dakika daha kavurun.

5- Daha sonra kullanacağınız baharatları da ekleyip kavurun.

6- Son olarak kremayı ekleyin. (eğer hardal kullanacaksanız hardalı kremayla karıştırıp daha sonra kremayı ekleyin.) Krema kaynadıktan 2 dakika kadar sonra yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz.Kremalı tavuk soteniz hazırdır.

Afiyet olsun.

  Alıntı
 

Etiketler
kremalı, sote, tarifi, tavuk

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Baharatlı tavuk tarifi zeusopel Et-Tavuk ve Balık Yemekleri 0 27.Ekim.2020 20:17
Tavuk Göğsü Ozge Tatlılar 0 22.Mayıs.2020 01:21
Fırında Mantarlı ve Balkabaklı Tavuk Ozge Et-Tavuk ve Balık Yemekleri 0 20.Mayıs.2020 00:49
Bamyalı Tavuk Tarifi Ozge Et-Tavuk ve Balık Yemekleri 0 20.Mayıs.2020 00:49
Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik) Ozge Çorbalar 0 20.Mayıs.2020 00:42