ForumGez.Com

irc


Geri Git   ForumGez.Com > FG Kültür & Sanat Forumları > Gezelim,Görelim ve Öğrenelim > Doğu Anadolu Bölgesi


Erzurum ve Çay


 
NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 1123 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.

 
Seçenekler Stil
Alt 26.Ağustos.2020, 12:59   #1
DurumuÇevrimdışı
Üye
Gezici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 100
Üyelik tarihi: 24.Ağustos.2020
Şehir: 15 Burdur
Mesaj Sayısı: 36
Konu Sayısı: 31
Beğendikleri: 5
Alınan Beğeni: 8
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Erzurum ve Çay

ERZURUM VE ÇAY

Bunları biliyor muydunuz ?
-Bir erzurumlu günlerce susuz ve aç kalabilirAma çaysızlığa en fazla üç gün dayanabilir
-Lavaş ekmek ile birlikte içilmediği için bir bardak çayın "küsme eylemi" gösterdiğini ilk olarak Gudbeddin Hüdeverdi adında bir erzurumlu tarafından keşfedildiğini
-Bir erzurumlunun vücudunun %70 'nin çaydan oluştuğunu
-Erzurumlu ev hanımların evlerindeki çiçekleri sularken soğumuş çay kullandıklarını
-Her erzurumlunun sobasının üstünde güğümlerle 7/24 çay suyu kaynatıldığını
-Erzurumda nereye giderseniz gidin size ilk olarak çay ikram edileceğini
-Çay'ın aslen Erzurum palandökende yetiştiğini
-Erzurumlu bir erkeğin evinde bir mutfak robotu yokken düzinelerce semaver bulundurduğunu
-Pasin ovasında Türkiye'yi 300 yıl doyuracak kadar çay reservinin bulunduğunu






YEŞİLİ_SEVEN_GEZİCİ
  Alıntı
 

Etiketler
erzurum

« - | - »
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı