ForumGez.Com

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar


Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)


 
NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 1045 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.

 
Seçenekler Stil
Alt 20.Mayıs.2020, 00:42   #1
DurumuÇevrimdışı
Administrator
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 6
Üyelik tarihi: 19.Mayıs.2020
Şehir:
Mesaj Sayısı: 448
Konu Sayısı: 114
Beğendikleri: 0
Alınan Beğeni: 28
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)

MALZEMELER

1 lt Tavuk Suyu

150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü

1 Küçük Soğan

Ceviz Büyüklüğünde Zencefil

4 Çorba Kaşığı Soya Yağı

1/2 Demet Maydanoz

2 Çorba Kaşığı Soya Sosu

2 Yufka

1 Havuç

1 Sap Pırasa

1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Tuz, Karabiber





HAZIRLANIŞI

Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun.

Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin.

Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış yufkaların suyunu süzün.

Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun.

Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın.

  Alıntı
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı