ForumGez.Com

irc


Geri Git   ForumGez.Com > Erkekler ve Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Çorbalar


Evelik Çorbası


 
NOTICE Notice: This is an old thread. The last post was 1222 days ago. If your post is not directly related to this discussion please consider making a new thread.

 
Seçenekler Stil
Alt 20.Mayıs.2020, 00:40   #1
DurumuÇevrimdışı
Administrator
Ozge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye No: 6
Üyelik tarihi: 19.Mayıs.2020
Şehir:
Mesaj Sayısı: 448
Konu Sayısı: 114
Beğendikleri: 0
Alınan Beğeni: 28
FG Ticaret Sayısı: (0)
FG Ticaret Yüzdesi: (%)
Ruh Halim: none

Standart Evelik Çorbası

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 bağ evelik (bir çeşit yeşil ot, dere kenarlarında yetişir)

Yarım su bardağı maş fasulyesi (ufak bakla)

Yarım su bardağı ince hamur eriştesi

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber



HAZIRLANIŞI

Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır. Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır.

Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır. Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir. Sıcak sıcak servise alınır.

  Alıntı
 

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı